Filmul „Breakfast at Tiffany’s” a fost si va fi unul dintre filmele mele preferate. Stilul, eleganta si grandoarea actritei din rolul principal si-a lasat amprenta asupra modei din anii ’70. Dar aceasta amprenta nu ar fi ramas pentru eternitate in istorie daca intreaga vestimentatie din film nu ar fi fost imaginata de iconicul designer francez Hubert de Givenchy, care este cunoscut pentru stilul sau haute couture foarte elegant si sofisticat, dar si pentru relatia profesionala de lunga durata dintre el si actrita Audrey Hepburn.

Dar inainte sa vorbim despre relatia dintre cei voi, haideti sa aflam cateva lucruri despre viata designerului. Hubert de Givenchy s-a nascut pe 21 februarie 1927 si provine dintr-o familie de aristocrati din Beauvais, Franta. In 1994 se va muta in Paris unde va incepe si calatoria sa in lumea modei si va studia la Scoala Nationala Superioara de Arte, desi parintii lui voiau ca tanarul sa invete Dreptul si sa devina notar. Lucreaza impreuna cu alti designeri cunoscuti ai epocii, iar in 1953, Hubert de Guvenchy isi cunoaste idolul la New York, pe Cristobal Balenciaga, declarand ca pentru el Cristobal Balenciaga este religia sa, dar si ca pentru el exista doar Balenciaga si Dumnezeu. Anul 1954 este anul care il va consacra pe Givenchy, an in care acesta creeaza rochia-camasa care va deveni ulterior rochia sac.

Dupa ce l-am introdus pe artist pentru a ne face o idee despre cariera si viata sa, sa discutam partea mai interesanta si care ne pasioneaza.

Hubert de Givenchy declara la acea perioada: „Relatia mea cu Audrey Hepburn a fost un fel de casatorie”. Dar cum a inceput „casatoria” celor doi? Audrey Hepburn era o actrita in plin succes la acea perioada, iar majoritatea tinutelor purtate de ea in filme sunt create de Givency. Incepand cu „Catherine”, „Funny Face” si continuand cu „Breakfast at Tifanny’s” si „Sabrina”, intreaga vestimentatia este arta iesita din mana lui Givenchy. In 1957, aceasta este chiar imaginea noului sau parfum inspirat chiar de actrita, numit „L’interdit”.

„Ale lui sunt singurele haine in care sunt eu insami. Este mai mult decat un couturier, este un creator de personalitate”, afirma Audrey Hepburn. Fapt pentru care acesta ii dedica o carte intitulata „Catre Audrey cu dragoste”, o carte formata din peste 300 de schite create special pentru ea, atat in filme, cat si in afara acestora, in semn de apreciere pentru cea pe care o va descrie ca fiind o legenda.

Nu au existat dovezi care sa demonstreze ca intre cei doi a fost mai mult decat o relatie de prietenie, dar, cu siguranta, relatia dintre cei doi a fost una speciala, unica, bazata pe sinceritate, incredere, optimism, arta, pasiuni comune, dar si pe foarte mult umor.

La lansarea cartii „To Audrey with love”, ultimele cuvinte ale designerului catre frumoasa actrita au fost ca ii va scrie o scrisoare de dragoste. De-a lungul interviurilor sale, Givenchy a vorbit cu foarte mult respect de prietena sa de suflet Audrey, incercand sa aduca la lumina faptul ca ea este un om adevarat, un om complet, deosebit.

In cazul celor doi, relatia de prietenia a fost una poate mult mai satisfacatoare sufleteste decat ar fi fost o relatie de iubire, iar acest lucru se citeste pe chipul designerului de fiecare data cand vorbeste de frumoasa sa prietena.