Recent am dezvoltat o adevarata obsesie pentru un serial a carei actiune se petrece in jurul anilor ’20. Pe langa actiunea care te tine in suspans, serialul fiind unul care prezinta viata unei familii de gangsteri din Birminghamul anilor 1919, stilul si moda se impletesc perfect cu trasaturile si comportamentul personajelor.

Mi se pare fascinant sa poti observa care erau lucrurile la moda atunci, cum se comportau oamenii, ce faceau, cum vorbeau, ce muzica ascultau, dar mai ales cum se imbracau. Pot spune ca sunt profund indragostita de stilul masculin, de sobrietatea aceea, dar si masculinitatea de care dau dovada. Asadar am stat si am analizat care erau lucrurile care ii faceau pe acei actori sa para atat de anii ’20, dar si de fashion in
acelasi timp. Negrul, precum si culorile inchise, puternice, impunatoare, formau paleta cromatica din acea perioada.


Primul aspect care mi-a incantat privirea erau acele costume perfect lucrate, formate intotdeauna din trei piese: sacou, vesta si pantaloni cu glezna ridicata, cu manseta ( pantaloni care sunt foarte actuali si la moda). Un lucru e cert: dupa Primul Razboi Mondial, barbatii s-au relaxat putin si au renuntat la frac si la costumele clasice.
Un alt lucru care mi-a atras atentia sunt accesoriile. Desi foarte masculine, clasice, barbatii au tinut intotdeauna cont de eticheta. Pe langa persoanele influente de care aveai nevoie ca gangster, aveai nevoie si de o tinuta impecabila pentru a putea atrage atentia partii feminine, care nu era deloc de neglijat, eleganta, rafinata si cu asteptari la fel de mari din partea barbatilor. Palarii, ceasuri de buzunar, batiste, tabachiere, toate aceste lucruri erau obligatorii, daca te considerai un barbat care se respecta.

Palariile accentuau trasaturile fetei, iar ceasul te prezenta drept un barbat ocupat, care pune pret pe timp si nu este disponibil sa piarda nici macar o secunda. Mai jos voi lasa cateva poze care va vor face sa vreti sa vizionati si voi acest serial, dar si sa vreti sa imprumutati unele piese si accesorii din acea perioada. 🙂

P.S: Numele serialului care mi-a rapit multe ore de somn se numeste Peaky Blinders.
P.P.S: Incercati sa gasiti lucrurile care au revenit intr-un fel sau altul la moda, ori care au fost reinterpretate. Veti avea o surpriza.