Un adevarat cunoscator al modei nu detine doar informatii privind trendurile care sunt in voga, materialele sezonului sau paleta de culori predominanta. Acesta este la curent si cu celebrii designeri, cu noile lor colectii, dar si cu istoria care sta in spatele succesului. Asadar, am decis sa trec sub lupa cei mai cunoscuti designeri ai tuturor timpurilor intr-o serie de articole dedicate vietii acestora, viata privata, cat si lucrurile pentru care au devenit faimosi.

Articolul de astazi este dedicat celebrului designer Karl Otto Lagerfeld. La o prima vedere, cei mai multi dintre noi am auzit macar o data in viata despre el, i-am vazut probabil cateva colectii si putem sa-l recunoastem daca vedem o poza.

Dar haide sa aflam cateva lucruri mai putin cunoscute despre Karl Lagerfeld si propun o lista de 10 informatii pe care nu le stiai despre acesta.

  1. Karl Otto Lagerfeld, in prezent in varsta de 84 de ani, s-a nascut in Hamburg, in Germania pe 10 septembrie 1933 si provine dintr-o familie importanta, tatal si bunicul sau fiind persoane de influenta in perioada respectiva.
  2. Anul nasterii sale a fost o perioada lunga incert in urma unor intrigi ale vremii produse de mama sa. Intr-un interviu dat televiziunii franceze in februarie 2009, K.L afirma ca este nascut fie in 1933, fie in 1938. In 2013, declara ca este nascut in anul 1935.
  3. Cariera designerului incepe in anul 1955, cand castiga concursul de design sponsorizat de catre International Wool Secretariat si este angajat de Pierre Balmain ca asistentul sau, unde va lucre timp de trei ani.
  4. A creat cele mai scurte fuste purtate vreodata in Paris, in anul 1960, fapt care a atras pareri negative din partea jurnalistilor. Carrie Donovan scrie ca nu sunt deloc piese couture si ca nu este de acord cu aceasta moda.
  5. Trece de la colaborarile cu designerii francezi la cei italieni, astfel ca in 1965 colaboreaza cu casa de moda italiana Aici creeaza blanuri, haine, dar si accesorii.

6. In 2004 colaboreaza cu H&M, creand haine pentru barbati, cat si pentru femei. In doua zile, intreaga colectie este sold-out.

7. Karl Lagerfeld nu este doar designer. El este si un pasionat de fotografie. “Visionaire 23: The Emperor’s New Clothes” este o serie de fotografii nud cu diferite modele si celebritati. Fotografiaza pentru Harper’s Bazar, Numero si editiile ruse si nemtesti Vogue diferite campanii.

8. Primul magazin Karl Lagerfeld se afla in Qatar si este deschis de abia in 2015.

9. Promoveaza blana si este intr-adevar pasionat de ea, desi nu alege sa o si poarte. In 2010 este mentionat de PETA ca a folosit fake fur in colectia sa Chanel pe site-ul lor spunand ca “ este triumful blanii false pentru ca aceasta s-a schimbat atat de mult, incat de abia faci diferenta dintre o blana autentica si una falsa.”

10. In 2001, K.L slabeste 42 kg pentru a putea purta hainele create de Hedi Slimane, care erau croite doar pentru baieti extrem de slabi. Dieta sa ajunge material de carte, aceasta materializandu-se in The Karl Lagerfeld Diet.

Nu doar creatiile si aparitiile sale impresionante si excentrice, dar si viata mai putin cunoscuta a designerului i-au adus faima de care beneficiaza la ora actuala.