La inceputul anului, facem o recapitulare a obiceiurilor noastre si alegem ce sa luam cu noi in noul an si ce lasam in urma.

Debordam de energie pozitiva, suntem energice si ne propunem sa facem cat mai multe lucruri noi, dar si sa ne „imbunatatim” pe noi insene, fie ca abordam un stil nou, fie ca ne punem la punct un set de reguli pe care vrem sa-l adoptam in noul an.
Pentru un plus de inspiratie, am decis sa o aduc in prim plan pe una dintre cele mai influente femei din toate timpurile si sfaturile ei pretioase in ceea ce priveste o adevarata femeie, dar si cateva trucuri de frumusete. Daca nu ati ghicit deja despre cine este vorba, este fashion icon-ul Coco Chanel.

Am adunat 10 dintre sfaturile cele mai celebre, inspirate, dar si amuzante despre moda. Caci, daca nu de sfaturile lui Coco Chanel avem nevoie, atunci de ale cui?
1. ” Simplitatea este principala cheie a elegantei.” – Intr-adevar, acest aspect ramane perfect valabil si in zilele noastre, caci eleganta nu este sinonima cu pompos, exagerat sau pretentios.
2. ” Este imposibil ca o femeie sa aiba o stare proasta cand poarta o tinuta buna.” – De aceea, remediul unei stari proaste este o buna portie de shopping. 🙂
3. ” Parfumul este un accesoriu de moda invizibil, dar indispensabil si de neegalat. Anunta intrarea unei femei si le reaminteste celorlalti cand a plecat.” – Pe langa tinuta sofisticata, pantofii preferati, bijuteriile pretioase, asigura-te ca nu iesi  niciodata din casa fara accesoriul cel mai important, si anume, parfumul. Acesta face diferenta de cele mai multe ori si intoarce cele mai multe capete.
4. ” Nimic nu face ca o femeie sa arate atat de batrana ca incercand cu disperare sa arate tanara.” – Uneori less is better.
5. ” O rochie ar putea arata bine pe cuierul ei, dar asta nu-ti spune nimic, poti sa o judeci cu adevarat atunci cand o femeie o poarta, cand isi misca bratele si piciorele si se indoaie in talie.”
6. ” Cand porti accesorii, scoate ultimul lucru pe care l-ai pus.” – Less is more 🙂
7. ” Cea mai buna culoare din lume este cea care ti se potriveste.” – Nu tuturor ne sta bine cu aceeasi culoare, dar nici nu trebuie. Toti suntem diferiti, toti avem trasaturi care ne diferentiaza de restul. Pune-te in valoare, indiferent de tendintele in ceea ce priveste paleta cromatica.
8. ” Moda se schimba, insa stilul rezista.” – Poti face cu ochiul liber diferenta dintre o femeie la moda si o femeie stilata. Invata sa faci parte din a doua categorie, caci  tendintele se schimba in fiecare sezon, dar stilul tau trebuie sa ramana acelasi.
9. ” Luxul trebuie sa fie confortabil, altfel nu este lux.” – Coco Chanel nu a creat haine doar de dragul modei, ci se preocupa de confortul zilnic al clientilor ei, pentru ca daca te simti bine in hainele pe care le porti, intreg corpul tau va exprima acest lucru.
10. ” Accesoriile fac diferenta.” – Lucrurile simple, fine, de bun gust te vor pune intr-o alta lumina. De aceea, inainte sa pleci din casa, asigura-te ca ai un accesoriu care va face diferenta.

Ca intotdeauna, Coco Chanel este un model pentru multe dintre noi, o femeie cu experienta, atat de viata, cat si in ceea ce priveste moda, iar eu sper ca aceste citate sa va starneasca interesul, dar si dorinta de schimbare.

Life isn’t perfect, but your outfit can be. Try every day to improve yourself. – A 🙂